Web(and) Talks с Аристотелис Кокинис

Web(and) Talks

Време за четене: 4 Минути

Дата:

Web(and) Talks с Аристотелис Кокинис.

Аристотелис Кокинис или накратко Арис, е успял да създаде нещо, което интригува над 270 хиляди души в социалните мрежи. А именно една от най-известните Инстаграм meme страници, която създава през 2018-а година.

Успехът от меме страниците до момента дългосрочна стратегия ли е или органично развитие?

Никога не съм имал стратегия, първоначално дори целта ми беше да постигна първите си 5к за една година, което стана доста по-бързо от очакваното време, сигурен съм, че е органично.

Бира “Пустиняк”, Криско, Emil TRF, V:RGO, Атанас Колев, Aladin Foods, Footshop - какво е общото между теб и тези хора?

Всички тези личности, компании и колеги подкрепят проекта, принципите и вижданията ми по свой собствен начин, така както и аз подкрепям тях.

Как един бизнес може да се възползва от широката популярност на меметата, за да направи успешна рекламна кампания?

Меметата са универсално средство, което може да се „манипулира“ лесно според зависи целта, която гониш, в бизнес план те може да се използват за реклами агитации или препоръки.

Кои са грешките, които допускат хората, създаващи меме страници?

Често срещана грешка е първоначалноидеята и целта за създаването на такава страница, повечето хора започват защото се стремят към бърз растеж цитирам (и аз ще си направя една такава страничка да стана известен).

Друга грешка е неправилна популяризация, това да „спамиш“ на известни странички за безплатна реклама показва неподготвеност и почти всички ще те игнорират.

И за последна грешка-повечето хора не избират внимателно какъв тип съдържание желаят да публикуват. Избери съдържание, в което си добър и разнообразявай.

Колко часа на ден отделяш за развитието на страниците и възможно ли е това да бъде работа на пълен работен ден?

Преди години, като започнах, отделях по 3-4 часа, но в момента се опитвам по 2-3. В бъдеще съм сигурен, че ще е възможно, защото вече познавам хора, които работят това на пълен работен ден.

Според теб защо точно меме форматът интригува толкова много хора?

Много хора смятат, че това е изкуство по собствен начин и все пак „меметата“ не са нещо ново. Първото създадено някога беше през 1996 и беше cgi на танцуващо бебе. Което технически означава че понятието меме е от миналият век. Интересен е, защото човек може да се изрази свободно.

Текстът може да е къс или дълъг. Снимката може да е от интернет, лична или създадена от него. И значението може да бъде интерпретирано по хиляди начини.

От къде черпиш вдъхновение за създаването на съдържание?

От малък ми се отдаваше, защото имах голямо въображение. Но като главен източник бих казал самите последователи. Гледайки как съм оформил дадено общество и четейки съобщенията от тях, осъзнавам, че съм полезен с нещо, макар и малко.

И последно - как близките ти приемат голямото ти влечение към това хоби (или вече работа)? :)

В моя случай близките са приятелите ми и те напълно ме подкрепят в това, което правя, защото споделям ползите от хобито ми с тях.

📝 Инстаграм на Аристотелис Кокинис:

@aristotelis_kokkinis

С "𝐖𝐞𝐛and Talks" ще имаш възможността да опознаеш личности с принос към нашия дигитален бранш, от които можеш да научиш много и да се вдъхновяваш!

Не забравяй да ни последваш в Instagram, където да следиш за следващите издания на нашата рубрика, както и за повече интересна информация за случващото се в дигиталния свят около нас!